8 Μαρτίου 2010

Πίτσα η Ιταλική!






ΣΥΝΤΑΓΗ ΣΠΙΤΙΚΗΣ ΠΙΤΣΑΣ
Τα υλικά:
<!--[if !supportLists]-->1. <!--[endif]-->½ κιλού αλεύρι σκληρό.
<!--[if !supportLists]-->2. <!--[endif]-->1 φακελάκι μαγιά ξερή.
<!--[if !supportLists]-->3. <!--[endif]-->1 κουταλάκι αλάτι.
<!--[if !supportLists]-->4. <!--[endif]-->1 κουταλάκι ξύδι.
<!--[if !supportLists]-->5. <!--[endif]-->1 ποτήρι χλιαρό γάλα.
<!--[if !supportLists]-->6. <!--[endif]-->1 φλιτζανάκι λάδι.
<!--[if !supportLists]-->7. <!--[endif]-->2 φλιτζάνια ψιλοκομμένη ντομάτα.
<!--[if !supportLists]-->8. <!--[endif]-->½ κιλού κίτρινο τυρί που λιώνει τριμμένο.
<!--[if !supportLists]-->9. <!--[endif]-->6 φέτες ζαμπόν.
10.1 πιπεριά κομμένη σε φέτες.
11.100γρ. ελιές χωρίς κουκούτσι.
Η εκτέλεση:
<!--[if !supportLists]-->1. <!--[endif]-->Λιώστε τη μαγιά σε 1 ποτήρι χλιαρό γάλα, ρίξτε το λάδι, το αλάτι και το ξύδι και ανακατέψτε.
<!--[if !supportLists]-->2. <!--[endif]-->Αρχίστε να ζυμώνετε, ρίχνοντας σιγά σιγά όσο αλεύρι χρειαστεί, μέχρι να πετύχετε ζύμη μαλακή, να μην κολλά στα δάχτυλα.
<!--[if !supportLists]-->3. <!--[endif]-->Σκεπάστε με πετσέτα και βάλτε το στο σβηστό φούρνο για να φουσκώσει για δύο ώρες.
<!--[if !supportLists]-->4. <!--[endif]-->Χωρίστε το ζυμάρι στη μέση και απλώστε το σε δύο λαδωμένα ταψάκια πίτσας.
<!--[if !supportLists]-->5. <!--[endif]-->Απλώστε στην επιφάνεια της ζύμης τριμμένη ντομάτα και βάλτε όσο αλάτι και πιπέρι επιθυμείτε.
<!--[if !supportLists]-->6. <!--[endif]-->Πάνω από την ντομάτα ρίξτε το τριμμένο κίτρινο τυρί.
<!--[if !supportLists]-->7. <!--[endif]-->Πάνω από το τυρί βάλτε το ζαμπόν, την πιπεριά και τις ψιλοκομμένες ελιές.
8. Ψήστε τα ταψάκια στο φούρνο, στους 180 βαθμούς, μέχρι να λιώσει το τυρί.
9. Φάτε την πίτσα όσο είναι ζεστή.
Κ Α Λ Η Ε Π Ι Τ Υ Χ Ι Α !!!!



1 σχόλιο:

pitsacha είπε...

Πολύ καλή η συνταγή σας.
Μπράβο!!!