ΣΥΝΤΑΓΗ ΚΟΛΟΚΥΘΟΤΥΡΟΠΙΤΑΣ
Υ Λ Ι Κ Α
1. Δύο πακέτα φύλλο παραδοσιακό για πίτες
2. Ένα κιλό κολοκύθα κόκκινη τριμμένη και στραγγισμένη
3. Ένα κιλό τυρί φέτα τριμμένη
4. 750 γραμμάρια γάλα εβαπορέ
5. Ένα ποτηράκι μικρό σιμιγδάλι
6. Ένα ποτηράκι μικρό τραχανά
7. Ένα κουταλάκι αλάτι και πιπέρι
8. Πέντε αυγά χτυπημένα
9. Λίγο τριμμένο δυόσμο
Λίγο λάδι για το άλειμμα των φύλλων
Ε Κ Τ Ε Λ Ε Σ Η
Βάζουμε την τριμμένη κολοκύθα σε μία λεκάνη και την ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά το σιμιγδάλι, τα τραχανά, τη φέτα, το γάλα, τα αυγά χτυπημένα, το δυόσμο, το αλάτι και το πιπέρι.
Παίρνουμε ένα φύλλο, το αλείφουμε με λάδι, και βάζουμε τρεις κουταλιές από τη γέμιση στην άκρη της μακριάς πλευράς του. Τυλίγουμε το φύλλο σε ρολό, κλείνουμε τις άκρες του και το τοποθετούμε σε ταψί που έχουμε προηγουμένως, λαδώσει το ένα δίπλα στο άλλο.
Αλείφουμε τα φύλλα με λάδι από την πάνω μεριά, τα κόβουμε σε κομμάτια και τα περιχύνουμε με λίγο γάλα που έχουμε ανακατέψει με ένα χτυπημένο αυγό.
Ψήνουμε στο φούρνο στους 180ο βαθμούς για μια ώρα περίπου μέχρι να ροδίσουν τα ρολά.
ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου