Η συνταγή του ζυμωτού ψωμιού!
1 κιλό αλεύρι σκληρό.
1 κύβο μαγιά φρέσκια.
1 κουταλάκι αλάτι
Χλιαρό νερό (όσο πάρει)
Η εκτέλεση:
1. Λιώστε τη μαγιά με το αλάτι σε 1 φλιτζάνι ζεστό νερό, ρίξτε λίγο αλεύρι, ανακατέψτε και φυλάξτε την σε ζεστό μέρος μέχρι να φουσκώσει.Περίπου μισή ώρα.
2. Σε ένα μεγάλο σκεύος ρίξτε το αλεύρι με την λιωμένη μαγιά και το αλάτι
3. Αρχίστε να ζυμώνετε, ρίχνοντας σιγά σιγά όσο ζεστό νερό χρειαστεί, μέχρι να πετύχετε ζύμη μαλακή, να μην κολλά στα δάχτυλα.
4. Τη μοιράζετε σε 2 ίσα μέρη (καρβελάκια) και τα βάζετε σε στρογγυλά ταψάκια αφού έχετε τοποθετήσει πρώτα αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
5. Σκεπάστε με πετσέτα και βάλτε τα στο σβηστό φούρνο για να υπάρχει ζέστη και να φουσκώσουν μέχρι να φτάσουν στο χείλος του ταψιού.
6. Ψήστε τα ψωμάκια στους 180 βαθμούς, σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσουν περίπου 50 λεπτά.
7. Μόλις είναι έτοιμα,βγάλτε τα από το ταψί και ακουμπήστε τα σε καθαρή πετσέτα για να κρυώσουν.
Κ Α Λ Η Ε Π Ι Τ Υ Χ Ι Α !!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου