18 Απριλίου 2010

Η συνταγή της μπουγάτσας


Η  ΜΠΟΥΓΑΤΣΑ ΤΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ

Υ Λ Ι Κ Α
1.½ κιλό φύλλο κρούστας
2.  1,5 λίτρο γάλα
3.  200γρ.σιμιγδάλι
4.  2 φλιτζάνια ζάχαρη
5.  Λίγο αλάτι
6.  2 βανίλιες
7.  100γρ.φρέσκο βούτυρο
8.  Λίγη άχνη και λίγη κανέλα
9.  1 φλυτζάνι βιτάμ λιωμένο για τα φύλλα


Ε Κ Τ Ε Λ Ε Σ Η
Λιώνετε πρώτα το βούτυρο και στρώνετε ένα ένα τα φύλλα βουτυρώνοντας τα. Θα βάλετε μόνο τέσσερα φύλλα σε μικρό ταψάκι.
Βάζουμε το γάλα στην κατσαρόλα να ζεσταθεί σε χαμηλή φωτιά και ρίχνουμε το σιμιγδάλι σιγά σιγά ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα. Όταν αρχίσει να πήζει ρίχνουμε τις βανίλιες και στο τέλος ρίχνουμε και το βούτυρο.
Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει λίγο και την βάζουμε στο ταψί, γυρίζουμε τα φύλλα προς τα πάνω και σκεπάζουμε την κρέμα.
Αλείφουμε τα φύλλα με λάδι από την πάνω μεριά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο βαθμούς στον αέρα, μέχρι να ροδίσουν τα φύλλα.
Όταν είναι ακόμα ζεστή την κόβουμε σε μικρά κομμάτια και την πασπαλίζουμε με άχνη και κανέλα.

                                                                         ΚΑΛΗ  ΣΑΣ  ΟΡΕΞΗ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: