13 Φεβρουαρίου 2010

Κρητικό Τάκος






ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΤΑΚΟΣ

Υ Λ Ι Κ Α
• 1 πακέτο κριθαρένια παξιμάδια
• 1 κιλό μεγάλες ώριμες ντομάτες
• 1 φακελάκι ρίγανη ξερή
• 1 βαζάκι ελιές ψιλοκομμένες (χωρίς κουκούτσια)
• Μισό κιλό τριμμένη φέτα
• Λίγο αλάτι
• Λίγο πιπέρι
• Λάδι καλής ποιότητας

Ε Κ Τ Ε Λ Ε Σ Η
Βρέχουμε λίγο τα παξιμάδια με κρύο νερό και τα στραγγίζουμε καλά.
Τα τοποθετούμε σε πιάτο με την επίπεδη πλευρά τους προς τα επάνω.
Βάζουμε στην επιφάνειά τους μία κουτάλια λάδι.
Σκορπίζουμε από επάνω δύο κουταλιές τριμμένη φέτα.
Πάνω στη φέτα ρίχνουμε αρκετή ντομάτα κομμένη σε μικρά κυβάκια.
Αλατίζουμε την ντομάτα καλά.
Γαρνίρουμε με κομματάκια ελιάς ψιλοκομμένης.
Πασπαλίζουμε με λίγη ξερή ρίγανη.
Τελειώνουμε με λίγο πιπέρι και λίγο λάδι.

Κ Α Λ Η Ο Ρ Ε Ξ Η!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: